alt

]
alt
Απαγορεύεται η αντιγραφή. copyright   http://kosmaser.wordpress.com/
 alt
Ένα πολύ συχνό εύρημα στις εξετάσεις αίματος.. είναι η ανεύρεση αυξημένων λεμφοκυττάρων.alt 

Τις περισσότερες φορές το εύρημα αυτό είναι ...τυχαίο  και κατα τα λοιπά, αποτελεί μια απλή  ένδειξη.. Για Ιογενή Λοίμωξη Συνηθέστερα "Κρύωμα"..Συνάχι..Καταρροη..Μια μύτη..που τρέχει με ή χωρίς συμπτώματα.. Όπως ·      Μυξες ·      Φαρυγγίτιδα ·      Γαστρεντερίτιδα·      Ανεξήγητη Κούραση...
alt

Είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που μια, εκτός φυσιολογικών ορίων, τιμή λεμφοκυττάρων... μπορεί να σημαίνει κάτι κακό.Τα λεμφοκύτταρα είναι μικρά κύτταρα του αίματος , επιφορτισμένα με την άμυνα του οργανισμού μας. Διακρίνονται σε Β και Τ λεμφοκύτταρα..

alt
Τα Πρώτα Είναι Υπεύθυνα Για Την Παραγωγή Αντισωμάτων Και Τα Δεύτερα Είναι.... Οι Πληρωμένοι Ικανότατοι Δολοφόνοι Του Οργανισμού προς εξωτερικά παθογόνα στοιχεία και την

 κυτταροτοξικότητα , δηλαδή την ικανότητα άμεσης εξάλειψης του βλαπτικού παράγοντα.


 Οι ιδανικές τιμές των λεμφο-κυττάρωνστο αίμα είναι: 20 - 45 % Του Ολικού Αριθμού Των Λευκοκυττάρων ..Και Σε Απόλυτες Τιμές... Από 1.000- 4.000 Λεμφοκύτταρα Ανά Κυβικό Χιλιοστό Αίματος.

 Απόλυτος Αριθμός Λευκών Αιμοσφαιρίων Χ [Ποσοστό % Των Λεμφοκυττάρων] ΔΙΑ...100


Αυξημένα λεμφοκύτταρα ή λεμφο-κυττάρωση έχουμε όταν τα λεμφοκύτταρα είναι.. 


 

alt
 Πάνω Από 4.000/Mm3στους Ενήλικες..Πάνω Από 7.200/Mm3 Στα Παιδιά Και Πάνω Από 9.000/Mm3 Στα Βρέφη.

Ετσι λοιπόν, με το που μεγαλώνουμε, τα λεμφοκύτταρα χάνουν έδαφος σε σχέση με τα Ουδετερόφιλα Πολυμορφοπύρηνα  

δηλαδή αυτά που αυξάνονται Στις Μικροβιακές Και Όχι Στις ΙογενείςΛοιμώξεις .. η βασική διαφορά μεταξύ μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων είναι ότι στις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις..δε δίνεται αντιβίωση και περνούν από μόνες τους.


Απαγορεύεται η αντιγραφή. copyright http://kosmaser.wordpress.com/

alt
Αυξημένα λεμφοκύτταρα παρατηρούνται σε: Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και σε λεμφώματα (καρκίνος των λεμφαδένων)  εδώ ο απόλυτος αριθμός και το ποσοστό % τους  είναι εξαιρετικά υψηλά. 

Λεμφοκυττάρωση Συνοδός Λοιμώξεων ..ιδίως στα παιδιά που προσβάλλονται από κάποιον ιό. 

Λοιμώδη Μονοπυρήνωση ..προκαλείται από τον   ιό Epstein-Barrείναι συνηθισμένη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες,ο λαός την ιογενή αυτή λοίμωξη με τον ψηλό πυρετό, τη μεγάλη αδυναμία και  τις.. καταπρησμένες αμυγδαλές την αποκαλεί "νόσο του φιλιού", προφανώς λόγω της ευκολίας μετάδοσής του
alt άλλα ιογενή νοσήματα του..ανώτερου αναπνευστικού με βήχα φλέμματα και μύξες διαφανείς και όχι χρωματισμένες,          Ιλαρά, Παρωτίτιδα,Ανεμευλογιά,Ηπατίτιδα,Τοξοπλάσμωση ..για τουςζωόφιλους ΦυματίωσηΒρουκέλλωση μελιταίος πυρετός και κοκκύτης Νόσος Του Crohn Και Ελκώδης Κολίτιδα (φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου με αιμορραγικές κενώσεις).  ορονοσία και υπερευαισθησία - αλλεργία σε φάρμακα.  ανεπάρκεια των επινεφριδίων ....υποθυρεοειδισμός

Μειωμένα λεμφοκύτταρα ή λεμφοπενία έχουμε, όταν ο απόλυτος αριθμός των λεμφοκυττάρων είναι..κάτω από 1.000/mm3 στους ενήλικες και κάτω από 2.500/mm3 στα παιδιά. Παρατηρείται σε:Ανθρώπους Που Κάνουν     Χημειοθεραπείες,     Ακτινοθεραπεία Ή Λαμβάνουν  Ανοσοκατασταλτικά Φάρμακα(Π.Χ..Κορτιζόνη).  μετά από χορήγηση κορτικοστεροειδών (κορτιζόνη)  ή ACTH(φλοιοτρόπος ορμόνη) και σε όγκους που παράγουν ανάλογες ουσίες.  Προχωρημένη  φυματίωση.  αυξημένες απώλειες από το έντερο, λόγω απόφραξης λεμφικής παροχέτευσης  (νεοπλασίες, νόσος Whipple, εντερική λεμφαγγειεκτασία)
alt


 βαριά νοσήματα με μεγάλη εξασθένηση του ασθενούς. απλαστική αναιμία  Συμφορητική-Καρδιακή-Ανεπάρκεια

 Νόσος-Του-Hodgkin ...  νεφρική-ανεπάρκειαδε θα πρέπει να επικρατεί πανικός σε μιαν αύξηση 

του ποσοστού των λεμφοκυττάρων.Κάνουμε Έναν Πολλαπλασιαμό Με Τα Λευκά, Βρίσκουμε Τον Απόλυτο Αριθμό Των Λεμφοκυττάρων ,Και Μετά Βλέπουμε Πόση Είναι Πραγματικά Η Αύξηση.

Και πάντα στο φίλο μας τον οικογενειακό γιατρό.alt

 

 

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/ ©